79% грузинів підтримують скасування безвізу для росіян

Більшість громадян Грузії – 79% – висловлюють підтримку скасування безвізового режиму для громадян Російської Федерації, які відвідують їх країну. Це випливає з результатів опитування, проведеного Центром соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) та повідомленого “Європейською правдою”. Опитування також показало, що 79% громадян Грузії виступають проти реєстрації російських бізнесів у Грузії та купівлі нерухомості росіянами в цій країні.

Це опитування відображає не тільки недовіру громадян Грузії до Росії, але й небезпеку, яку вони сприймають з приводу російської присутності в їхній країні. Відомо, що масова міграція громадян Росії до Грузії розпочалася після початку повномасштабної війни в Україні в лютому 2022 року. Є дві великі хвилі міграції – навесні минулого року та восени – після оголошення мобілізації на території Росії.

Проте, опитування також показало, що рекордні 89% громадян Грузії підтримують вступ країни до Європейського Союзу. Таким чином, хоча громадяни Грузії підтримують інтеграцію з ЄС, вони залишаються скептичними щодо Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *