“Мишоловка” для сиру. Цього разу з антибіотиками

Росія виявила антибіотики – оксітетрациклін і тетрациклін – у твердих сирах українських компаній “Прометей” та “Миргородський сироробний комбінат” компанії “Мілкіленд”.

Про це повідомляє прес-служба Федеральної служби з ветеринарного й фітосанітарного нагляду РФ (Россільгоспнагляд).

Стосовно продукції цих компаній запроваджено режим посиленого лабораторного контролю. Відтепер Россільгоспнагляд має намір перевіряти кожну партію продукції компаній, а не вибірково, як було раніше. При цьому якщо протягом трьох місяців порушень не буде виявлено повторно, підприємства знімуть із посиленого контролю.

У свою чергу, в компанії “Мілкіленд” заявили, що антибіотики могли потрапити в продукцію не на виробництві, а разом із молоком. “Ці антибіотики застосовують для лікування тварин. І через те, що їх вводять у кров, їхні залишки могли потрапити в молоко”, – повідомили в дирекції компанії.

Зауважимо, російські ветеринари вже не вперше висувають претензії до якості українських сирів. Так, у лютому 2012 року Росспоживнагляд заборонив ввезення нашої продукції через те, що в ній нібито містилася пальмова олія. Це обвинувачення було знято в квітні того самого року після перевірки українських заводів російськими фахівцями. У травні 2012 року поставки відновилися, але при цьому кожна партія товару мала пройти дослідження в лабораторії Центру гігієни та епідеміології Москви. І тільки в квітні 2013 року Росспоживнагляд спростив умови імпорту твердих сирів із України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *