Харків готується відсвяткувати День міста 09.08.2013 12:23

Харків готується відсвяткувати День міста, яке цього року збігається з 70-річчям визволення першої столиці України від німецько-фашистських загарбників.

 

23 серпня цю дату відзначать на загальнонаціональному рівні. Нацбанк планує випустити ювілейну монету, а Міносвіти готує на початок навчального року спеціальні уроки пам’яті.

У місті завершується встановлення меморіальних дощок харків’янам – Героям Радянського Союзу. В цьому списку – 118 імен. Раніше сесія міськради надала пільги з оплати за комунальні послуги родинам і вдовам героїв.

Соціальні служби, громадські організації та військкомати відшукали 131 безпосереднього учасника визволення міста. Найближчими днями на вулицях з’являться білборди з їхніми портретами.

Заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що ветеранам принесуть святкові пайки та разову грошову допомогу – 500 гривень. А напередодні екскурсійні автобуси провезуть 500 учасників війни по знакових об’єктах Харкова – у супроводі волонтерів і медпрацівників. Більшість ветеранів через стан здоров’я навіть не виходять на вулицю…

А ще стіни харківських будинків прикрасять портрети легендарних особистостей – наприклад, на вулиці Сумській малюють знаменитого артиста й кінорежисера Леоніда Бикова. На інших об’єктах зображені перша жінка – Герой Радянського Союзу Валентина Гризодубова, народна артистка СРСР співачка Клавдія Шульженко та лауреат Нобелівської премії фізик Лев Ландау.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *