Європарламент нагадав про гарантії безпеки в обмін на ядерну зброю

Європейський парламент ухвалив резолюцію стосовно ситуації в Україні.

Фото з архіву “Голосу України”
Напередодні, у середу, під час дебатів з цього приводу Єврокомісар з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле у свій промові, звернувся і до Кремля, переконуючи його керівників не загострювати кризу. «Росія тільки виграє від успіху України; але вона ризикує істотно програти, якщо Україна зазнає невдачі. Ми готові тісно працювати з Росією – сусідом нашого сусіда – аби забезпечити її конструктивну роль в майбутньому Україні», – цитує слова комісара прес-служба Представництва ЄС в Україні.

В одному з пунктів самої ж резолюції Європарламент нагадує, що Сполучені Штати Америки, Російська Федерація та Об’єднане Королівство у Будапештському меморандумі з питань безпеки в обмін на відмову від ядерної зброї гарантували Україні непорушність її кордонів. Більше того, ЄП вказав, що разом з іншими двома країнами Росія зобов’язалася утриматися також від економічного тиску, спрямованого на підпорядкування українських інтересів.

Нову владу в Україні європарламентарії закликали повернути довіру людей до політики, провести реформи та надалі бути відкритими у своїй діяльності. Крім того, не забули вони й про фінансову допомогу, якої нині Київ гостро потребує. Депутати сподіваються, що такі організації, як МВФ та Світовий банк, нададуть підтримку українській економіці уже у короткостроковій перспективі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *