У розташуванні українських військ на кордоні з Кримом стався вибух – є загиблий та постраждалі

Один український військовослужбовець загинув, і ще троє постраждали під час тактичних навчань на адміністративному кордоні Херсонщини та Криму.
Підрозділ, передислокований до Чаплинського району області з Західної України, саме розгортав важку артилерійську установку, як її боєкомплект вибухнув у результаті детонації. При цьому сержант-«контрактник» загинув на місці, і ще трьох бійців шпиталізували до Чаплинської райлікарні з опіками облич та рук. Безпосередньої загрози їхнім життям немає.

Частина гаубичних снарядів не вибухнула, а розлетілася по полях у радіусі кілометру, тож довкола небезпечної зони виставили охорону, й викликали саперів для прочісування території. Херсонська прокуратура з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері розпочала перевірку обставин вибуху, що отримав правову кваліфікацію за статтею 412 КК України – необережне знищення військового майна, зброї чи боєприпасів (покарання – до трьох років позбавлення волі). Прокурор Віталій Слободянюк підтвердив, що версія про підрив снарядів через диверсію розглядається, але вона не є основною. Найшвидше, причина детонації суто «технічна».
Втім, жертви вже є і в інших військових частинах на Херсонщині. Зокрема, біля цивільного аеропорту обласного центру вночі перекинувся і впав у кювет приватний мікроавтобус «Фольксваген-транспортер» під управлінням старшини-техніка дислокованої поруч із приміським селищем Чорнобаївка вертолітної бригади. Водій та пасажир (начальник радіостанції бригади у званні старшого прапорщика) загинули на місці. Що змусило військовослужбовців серед ночі вирушити в дорогу, і чому мікроавтобус не втримався на сухому асфальті, з’ясовує міліція.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *