Ціна ще одного прапора

Кажуть, є така річ — журналістська удача. Не знаю, чи можна так назвати участь у визволенні населеного пункту Піски. Це маленьке місто входить до складу Київського району Донецька. У його кінці вже стоїть дорожній вказівник, що далі починається власне місто Донецьк. З одного боку, — багато військових репортерів все життя чекають такої нагоди. З другого, — я ніколи не хотів би стати свідком штурму міста на рідній землі. Бо війна — це страшно. І ці слова — вже не пафос. Узагалі, колись пафосні вислови на війні стають чомусь буденними.

На знімку: Військовик 93-ї бригади встановлює наш прапор у Пісках. Фото Олександра Клименка

 

У четвер, 24 липня, о п’ятій ранку взяття міста почалося з артпідготовки. З шостої почався наступ, що тривав більш як півдня. Зрештою, 93-тя окрема механізована бригада оперативного командування «Південь» у взаємодії з батальйонами «Дніпро-1», «Дніпро-2», «Донбас» та «Шахтар» узяла під контроль селища Піски та Первомайське. За словами командира 93-ї бригади Олега Мікаца, нині дорога Донецьк—Дніпропетровськ під контролем українських військ.

На знімку: далі — Донецьк.

Визволені міста поки що безлюдні — багато хто виїхав на час бойових дій, а ті, що залишились, виходили до наших військовиків, виносили воду і казали, що вони втомились від війни і бажають, щоб скоріше все закінчилось.

На знімках: зачистка містечка Піски.

На знімку: лідер “Правого сектору” Дмитро Ярош у Пісках.

На околиці містечка Піски ще залишився дуже укріплений блокпост терористів, його важко взяти.

На знімку: перевірка будинків у Первомайську.

Біля Первомайського під мостом бойовики обладнали навіть цілий укріпрайон, але наші військовики його взяли. Так буде і в Пісках.

На знімку: полковник Олег Мікац спілкується з мешканцями визволеного селища Первомайське. 

Повернувшись у місто, найбільша честь для військових — встановити на найвищий будинок український прапор.

На знімку: наші в місті.

Мені пощастило побачити, як наш стяг з’явився ще над двома містами.

На знімку: бійці захопили прапор ворожого батальйону «Восток».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *