Експеримент для Бородянки і не тільки. Шість міст України відновлюватимуть по-новому

Сьогодні Кабінет міністрів затверджуватиме постанову, яка визначить шість населених пунктів, відбудова яких буде проводитись комплексно та за новими принципами. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання.

Зокрема, будуть відновлюватись населені пункти, які зазнали значних руйнувань, такі як Бородянка та Мощун в Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

За словами прем’єр-міністра, відновлення буде проводитись комплексно, з системним підходом та новим плануванням, що дозволить провести повну трансформацію цих населених пунктів. Проте, це не означає, що інші населені пункти залишаться без уваги, адже відбудова вже триває по всій країні.

Прем’єр-міністр зазначив, що постанова спрямована на пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно. Важливо відзначити, що сьогодні Європейський Союз виділив Україні 1,5 мільярда євро в рамках макрофінансової допомоги, а Німеччина виділить 3 млн євро на проєкт “Розбудова промислового потенціалу, політика та діагностика для зеленого відновлення України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *