ЄС затвердить новий пакет санкцій проти РФ не раніше другої половини травня, – МЗС Польщі

За повідомленням “Європейської правди”, наступний пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії знаходиться на етапі обговорення та може бути прийнятий не раніше другої половини травня. За словами глави МЗС Польщі Збігнева Рау, країни вносять пропозиції щодо відповідних заходів, включаючи можливість заборони експорту товарів до РФ. Польський міністр очікує персональних санкцій щодо осіб, відповідальних за викрадення українських дітей, а також щодо представників російської судової системи, які переслідують опонентів. У США вже були введені санкції проти працівників оборонного сектору РФ. Про другий етап плану ЄС з надання більшої кількості боєприпасів Україні є розбіжності між країнами. За Рау, питання щодо нових санкцій буде закрите не раніше кінця травня.

За даними ЗМІ, крім можливості заборони експорту товарів до РФ, західні країни також розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії у зв’язку зі зростанням числа порушень прав людини та свободи слова в країні. Крім того, під час обговорення нових санкцій було висловлено занепокоєння щодо ситуації на кордоні України та Росії, де Росія зосереджує свої військові сили.

Також варто зазначити, що новий пакет санкцій може вплинути на економічне становище Росії, адже Європейський Союз є одним з найбільших торговельних партнерів Росії. У зв’язку з цим, введення нових санкцій може призвести до значного скорочення російських експортних доходів.

Загалом, ситуація відносин між Росією та Заходом залишається напруженою, і введення нових санкцій може стати одним з наслідків цієї напруженості. Очікується, що рішення щодо нових санкцій буде прийняте в другій половині травня, а саме відносно розміру, характеру та строків їх дії заходів буде вирішено в процесі обговорень між країнами-членами Європейського Союзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *