Китай планує висадити людей на Місяць до 2030 року

Китай має амбітні плани висадитися на Місяці до 2030 року, про що заявив головний розробник програми дослідження Місяця Ву Вейрен. Він впевнено заявив, що до 2030 року китайці точно ступлять на поверхню супутника Землі.

Рік тому Національне космічне управління Китаю повідомило про план запустити четверту фазу програми дослідження Місяця. Вона включає запуск трьох місій – “Чан’е-6”, “Чан’е-7” та “Чан’е-8” – та будівництво міжнародної місячної дослідницької станції. Зокрема, місія “Чан’е-6” має отримати зразки місячного грунту із зворотного боку Місяця близько у 2024 році. Це буде першим разом, коли людство отримає зразки грунту із зворотного боку природного супутника Землі.

У свою чергу, місія “Чан’е-7” має приземлитися на південному полюсі Місяця, щоб знайти сліди води. “Чан’е-8”, запуск якої планується близько у 2028 році, має співпрацювати з “Чан’е-7”, щоб покласти основу для будівництва місячної дослідницької станції на південному полюсі Місяця.

З 2004 року Китай започаткував дослідження Місяця під назвою “Проект Чан’е”. У грудні 2020 року місячний зонд “Чан’е-5” повернув 1731 грам зразків із Місяця, що ознаменувало завершення триетапної програми дослідження Місяця на орбіті, посадці і поверненні.

Китай має амбітні плани щодо дослідження Місяця та будівництва місячної дослідницької станції. За словами головного розробника програми дослідження Місяця Ву Вейрена, до 2030 року китайські космонавти точно ступлять на Місяць. Програма дослідження Місяця Китаю включає запуск трьох місій з назвами “Чан’е-6”, “Чан’е-7” та “Чан’е-8”, призначених для збору зразків місячного грунту та пошуку слідів води. Місія “Чан’е-6”, яка запланована на 2024 рік, має отримати зразки місячного грунту з зворотного боку Місяця. Це стане першим разом, коли людство отримає зразки з цієї частини природного супутника Землі. Місія “Чан’е-7” має приземлитись на південному полюсі Місяця, де китайські космонавти будуть шукати сліди води. Місія “Чан’е-8”, запланована на 2028 рік, призначена для співпраці з “Чан’е-7” та закладання основи для будівництва місячної дослідницької станції на південному полюсі Місяця.

У 2004 році Китай офіційно започаткував дослідження Місяця під назвою “Проект Чан’е”. У грудні 2020 року місячний зонд “Чан’е-5” повернув 1731 грам зразків із Місяця, завершивши триетапну програму дослідження Місяця на орбіті, посадці та поверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *