Міністр культури сподівається, що прихильники московської церкви більше не перешкоджатимуть роботі комісії

У результаті рішення Господарського суду Києва ніхто не може заважати роботі комісії Міністерства культури України під час аудиту заповідника “Києво-Печерська лавра”. Як повідомив очільник міністерства Олександр Ткаченко, понад три десятки корпусів заповідника мають повернутися до державної власності. Зараз комісія продовжує огляд приміщень Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”, щоб виявити можливі порушення і ознайомитися зі станом об’єктів культурної спадщини. Раніше, на території заповідника сталася серія хуліганських актів, і чотирьом особам було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також вважається ідею облаштування реабілітаційного центру на території заповідника “Києво-Печерська лавра”.

У Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” знаходяться пам’ятки архітектури та мистецтва, які мають велике значення для культурної спадщини України та всього світу. Заповідник є місцем паломництва для віруючих, а також приваблює до себе багатьох туристів та любителів історії та культури.

У зв’язку з цим, Міністерство культури України у 2020 році оголосило про проведення аудиту на території заповідника з метою виявлення можливих порушень та збереження культурної спадщини. Однак, робота комісії Міністерства культури України була заваджена, що спричинило подальші правові суперечки та судові процеси.

У листопаді 2021 року Господарський суд Києва виніс рішення, яке заборонило будь-які дії, що перешкоджають роботі комісії Міністерства культури України на території заповідника “Києво-Печерська лавра”. За словами очільника міністерства Олександра Ткаченка, понад тридцять корпусів заповідника мають повернутися до державної власності.

Окрім цього, на території заповідника сталася серія хуліганських актів, що спричинило затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту чотирьом особам. У зв’язку з цим, виникла ідея облаштування реабілітаційного центру на території заповідника “Києво-Печерська лавра”, що може стати додатковою мірою для збереження культурної спадщини та забезпечення безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *