Українці за кордоном: як не втратити зароблених грошей

Якщо ви розглядаєте можливість переїзду до іншої країни, варто пам’ятати, що це може бути дуже викликливим процесом. Вам доведеться ознайомитися з новими правилами, шукати нове житло, пристосовуватися до нової ментальності, мови та культури. Окрім того, зміниться система працевлаштування та оподаткування, що може бути складним для розуміння та виконання. Без належного знання мови та законодавства можуть виникнути проблеми.

Директор з розвитку бізнесу “RT TAX” Гедрюс Лужинас дає корисні поради для українців, які рятуються від війни та переїжджають до інших країн. Він радить ніколи не згоджуватися на нелегальну роботу та не отримувати зарплату в готівці. Краще попросити перерахувати зарплату на банківський рахунок та вимагати платіжну відомість з кожною виплатою зарплати. Це дозволить уникнути багатьох проблем з оподаткуванням та зберегти зароблені гроші.

Також експерт радить тим, хто вже працює в іншій країні, перевіряти, чи правильно сплачуються податки. Якщо ви працюєте легально, вам мають надходити платіжні відомості з кожною виплатою зарплати, де вказано, скільки ви заробили та скільки податків було утримано з вашої зарплати. Якщо ви не отримуєте таку відомість, вимагайте її від роботодавця та переконайтеся, що ви правильно оподатковуєтеся та маєте всі необхідні документи для цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *