Зернова угода ні до чого: в ГУР назвали брехливою маніпуляцією звинувачення Росії

Заяви Міноборони РФ про використання Україною зернових коридорів для атаки на окупований Севастополь безпілотниками є неправдивими та маніпулятивними. Це було заявлено речником Головного управління розвідки Міноборони Андрієм Юсовим у коментарі для “Суспільного”. Він підкреслив, що події в Криму стосувалися лише військових об’єктів та не пов’язані з зерновою угодою, яка має відношення до цивільних портів та українських портів на контрольованій Україні території.

Юсов додав, що коли мова йде про Крим, то мається на увазі окупована територія та військові об’єкти окупантів. Він також наголосив, що Україна дотримується міжнародних зобов’язань, включаючи зобов’язання, пов’язані з зерновим коридором.

Раніше Російська сторона вдруге заблокувала інспекції суден у територіальних водах Туреччини, а країни “Великої сімки” закликали до продовження, повної імплементації та розширення угоди про експорт українського зерна Чорним морем. Вночі 24 квітня так званий “губернатор Севастополя” Михайло Развожаєв повідомив, що Чорноморський флот РФ був атакований надводними безпілотниками. Міністерство оборони РФ звинуватило Україну в порушенні “зернової угоди” і заявило, що українські безпілотники нібито атакували Севастополь, використовуючи “зернові коридори”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *