Як забезпечити захист для вашої собаки під час морозів: кілька порад, які допоможуть зробити прогулянку безпечною для вашого улюбленця

Більшість власників домашніх тварин знають, як захистити своїх улюбленців влітку. Проте опитування свідчать, що не всі знають, що холодна зимова погода також може бути небезпечною для тварини, повідомляє Daily Mail.

Схоже на людей, собаки також можуть постраждати від падіння температури повітря. Тому важливо вживати необхідні заходи для захисту вашого улюбленця від холоду. Багато собак люблять гратися та бігати в снігу, але ветеринари попереджають, що це може бути небезпечно для деяких порід собак.

Тим часом собаки з густою та довгою шерстю можуть комфортно переносити холод, власникам менших і короткошерстих порід слід звернути більше уваги, щоб їхні тварини не застудилися.

За словами ветеринара Бена Вета, утримання улюбленця в теплі під час холоду є обов’язковим, а для короткошерстих порід може знадобитися додаткове утеплення у вигляді зимового одягу. Проте не всі тварини люблять носити одяг, тому експерти рекомендують прищеплювати тварин “поступово і позитивно”.

Ветеринар також рекомендує перевіряти лапи собак, щоб сніг не потрапляв у них і не завдавав болю тваринам. Кам’яна сіль, яка використовується для захисту доріг від ожеледиці, може також бути небезпечною для улюбленців. Якщо вона потрапить на лапи тварини, це може викликати подразнення. Також важливо вберігати увагу, щоб улюбленець не намагався її ковтати, оскільки це може бути небезпечно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *