Затримано організаторів шахрайського кол-центру в Дніпрі

Злочинне Коло Спеціалізується на Обмані

Кримінальний авторитет за організацією шахрайського кол-центру

У Дніпрі виявили злочинну організацію, що операціонує під керівництвом кримінального авторитета, відомого як “смотрящий”. Головним завданням цієї групи було видурання грошей українців, які працюють у Польщі.

Хитрість та Використання Технологій

Як аферисти виманювали гроші через “call-центр”

Ця організація використовувала хитрий метод, названий “call-центром”, щоб обдурювати своїх жертв. За допомогою номерів польських операторів та IP-телефонії, вони представлялися представниками польських банків і повідомляли потерпілим про блокування їхніх банківських карток.

Вірусне Програмне Забезпечення та Втрати

Як зловмисники отримували доступ до гаджетів та банківських рахунків

Під час розмов з жертвами, аферисти переконували їх встановити спеціальний додаток на свої телефони. Завдяки цьому вірусному програмному забезпеченню, зловмисники отримували дистанційний доступ до гаджетів та банківських рахунків потерпілих.

Гроші в Готівку та Помічники

Як аферисти виводили гроші та залучали дропів

Отримані гроші переводилися на електронні гаманці та банківські картки “дропів” – людей, які віддавали свої банківські карти на використання злочинцями. Після цього кошти виводилися у готівку через конвертаційний центр у Дніпрі.

Розкриття та Затримання

Поліцейська Операція та Масштаби Злочину

За даними прокуратури, поки що встановлено 15 потерпілих осіб, сума завданих збитків перевищує півмільйона гривень. 27 вересня поліцейські затримали 13 учасників злочинної організації та провели понад 40 обшуків. У результаті операції вилучено мобільні телефони, сім-картки, комп’ютери, гроші та інше обладнання.

Юридичні Наслідки

Подальші Кроки у Справі

Підозрюваним повідомлено про обвинувачення у шахрайстві та участі в злочинній організації. Зараз вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Також ведеться розслідування стосовно причетності працівника поліції, який, можливо, прикривав діяльність злочинців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *