Російські атаки на критичну інфраструктуру – подробиці

Починаючи з 22 березня, Російська Федерація націлено нападає ракетами та безпілотниками на об’єкти українського енергетичного сектору у різних регіонах, в результаті чого значних пошкоджень зазнали теплові електростанції, гідроелектростанції та електричні мережі.

Російські ракети серйозно пошкодили українські теплові та гідроелектростанції. Сьогодні 29 березня, за інформацією Національного енергетичного контролю України, існують обмеження електропостачання у Кривому Розі та Харківській областях, а також у Дніпропетровській, Запорізькій і Кіровоградській областях. Увечері диспетчерський центр Національного енергетичного контролю був змушений застосувати графіки аварійних відключень під час вечірнього піку споживання також у Сумській, Полтавській та Донецькій областях. “Внаслідок нічної масованої атаки постраждали теплові та гідроелектростанції. Проводиться огляд пошкоджень на об’єктах, при необхідності працює Державна служба з надзвичайних ситуацій. Також були пошкоджені високовольтні лінії передачі електроенергії 330 кіловольт від Національного енергетичного контролю, розпочато аварійно-відновлювальні роботи. На електростанціях, які зазнали пошкоджень під час атаки 22 березня, триває розбирання завалів та відновлення пошкоджень”, — повідомили в Національному енергетичному контролі.

Готувалися ретельно: як Росія планувала знищення української енергетики
Протягом тижня з 22 по 29 березня Російська Федерація здійснила десятки нападів на електростанції України, зосередившись на ударам на маневрові потужності, тобто, на тепловій та гідроенергетиці. Внаслідок атаки 22 березня найбільші пошкодження зазнала гідроелектростанція України “ДніпроГЕС”, також руйнування внаслідок ракетних атак отримали Ладижинська і Бурштинська теплоелектростанції компанії ДТЕК. “Дуже багато пошкоджень у енергетиці, перш за все, стосується генерації. Ми втратили 50% встановленої потужності. Постраждали дві наші станції: “Бурштинська” і “Ладижинська”. У нас постраждали всі блоки на Бурштинській теплоелектростанції і всі – на Ладижинській теплоелектростанції. Енергоблоки пошкоджені в різній мірі: від повного руйнування до понад 50%”, — повідомив у інтерв’ю виданню “Економічна правда” виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *