Як впливає вживання солі на кардіоваскулярне здоров’я?

Академіки ознайомилися з відкриттям, що індивіди, що мають проблеми із серцем, навіть не усвідомлюючи цього, викладають своє життя під ще більшу угрозу, вживаючи набагато більше солі, ніж рекомендують медики.
В ході свіжого наукового дослідження ерудити розкрили, що індивіди із кардіоваскулярними недугами споживають значно більше солі, ніж потрібно, перевищуючи більш ніж удвічі рекомендовану їм добову норму. Важливість скорочення вживання солі підкреслюється її зв’язком із підвищенням артеріального тиску та навантаженням на серце, не згадуючи вже про те, що вона затримує в організмі рідину, що лише погіршує такі стани, як серцева недостатність, повідомляє Study Finds.
Незважаючи на рекомендації про обмеження вживання натрію до 1500 міліграмів на день для хворих на серце і менше, ніж 2300 мг для здорових людей, шокуючі 89% хворих у досліджуваній групі перевищили цей ліміт, у середньому на 3 096 мг солі на день.

Що показали результати досліджень?

Лікарка Елсі Коджое та її команда з Регіональної лікарні Підмонт Атенсу проаналізували дієтичні звички понад 3 100 пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, використовуючи дані за період з 2009 по 2018 рік. Вони виявили, що цим пацієнтам складно визначити, скільки солі міститься в продуктах, які вони купують або замовляють, що ускладнює дотримання рекомендованої дієти з низьким вмістом натрію. Дослідження показало, що, порівняно з населенням загалом, пацієнти із серцево-судинними захворюваннями не так багато роблять для зниження споживання солі, що є крайньо важливим для лікування їхнього недугу.

Результати дослідження, які будуть представлені на щорічній зустрічі Американського коледжу кардіології, показують, що боротьба із сіллю торкається різних рівнів доходів, статі, раси та освіти. Це вимагає більш широкої стратегії, що допомагає людям легше зрозуміти і контролювати вживання натрію, або шляхом більш точної оцінки вмісту солі в продуктах харчування, або шляхом зниження вмісту натрію в харчових продуктах на початковому етапі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *