Адвокати Мельника запевняють, що їх підзахисний не планував втечу і можливо в лікарні

Адвокати екс-ректора Національного університету ДПС Петра Мельника запевняють, що їх клієнт не планував втечу.

 

Про це журналістам повідомили Руслан Місюна та Олексій Назаренко, після завершення судового засідання, передає кореспондент УНН.

Адвокати припускають, що П.Мельник міг потрапити до лікарні.

“Ми готувалися іти до суду. Він не збирався тікати, у нього навіть думки такої не було”, – сказав Р.Місюна.

За словами адвоката, у слідства не було підстав заявляти про порушення П.Мельником умов режиму , адже він перебував в тому будинку, де і мав перебувати за умовами домашнього арешту. За словами Р.Місюни, вчора, 8 серпня, коли П.Мельнику вручили клопотання про необхідність зміни запобіжного заходу (мова йде про взяття під варту – ред..), то останній навіть не міг прочитати документ.

Нагадаємо, 27 липня співробітники ГУБОЗ за вимагання неправомірної вигоди затримали ректора Національного університету державної податкової служби (ДПС) Петра Мельника.

Чиновник вимагав та отримав від двох громадян України неправомірну вигоду у розмірі 40 і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів до навчального закладу, яким керував. Затримання вимагача відбувалося в рамках відкритого кримінальної провадження за ознаками ч.4 ст. 368 КК України.

1 серпня суд обрав для П.Мельника запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, окрім тих випадків, якщо підозрюваному знадобиться медичний огляд або лікування. Суд поклав на П.Мельника обов’язки невідкладно повідомляти про необхідність проведення лікування і виїзду з дому для медичних маніпуляцій. Крім того, П.Мельник має утриматися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонний паспорт.

7 серпня на П.Мельника одягли електронний браслет.

9 серпня П.Мельник втік з під домашнього арешту.

12 серпня Печерський суд має вирішити питання про зміну запобіжного заходу на клопотання прокуратури, яка наполягає, що П.Мельник порушив режим перебування під домашнім арештом ще до своєї втечі, а саме тоді, коли переписав арештоване судом майно на свою дружину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *