Чому Україна та ЄС не можуть запустити систему спільного контролю на кордоні

У травні 2022 року, під час візиту президента Польщі Анджея Дуди до Києва, українська сторона висловила бажання поширити існуючу практику здійснення спільного контролю на всіх пунктах пропуску між двома країнами.

Спільний контроль для сусідніх країн та мандрівників має безліч переваг, які вже давно відомі. Це сприяє скороченню черг і часу, потрібного на перевірки, а також допомагає уникнути корупції (брати хабарі в присутності посадовців іншої держави стає складніше). Крім того, це дозволяє забезпечити більш ефективну взаємодію між прикордонниками і митниками двох країн, уніфікувати стандарти прикордонного та митного контролю України та ЄС.

Крім того, будівництво нових спільних пунктів пропуску з одного боку кордону виявилося дешевшим та швидшим, ніж традиційні двосторонні пункти пропуску. Більшість спільних пунктів пропуску були побудовані за європейські кошти, а проєкти будівництва узгоджувалися з донором проєкту та мали відповідати європейським вимогам.

Проте на жаль, майже рік після того, як українська сторона висловила бажання розширити спільний контроль на польській ділянці, ситуація практично не змінилася.

Спільний контроль – це форма співпраці митниць та прикордонників двох суміжних країн, що полягає у проведенні перевірок осіб, транспортних засобів та товарів на території однієї з держав. Це може бути здійснено на спільному пункті пропуску або на кордоні при в’їзді в країну.

Українські та польські митники та прикордонники спільно працюють на пунктах пропуску Угринів, Грушів та Смільниця, які розташовані на території Польщі.

Незважаючи на поширене використання терміна “спільний контроль”, він законодавчо закріплений тільки в угоді з Молдовою.

Один з прикладів організації спільного контролю – це спільний пункт пропуску “Маяки – Паланка – Удобне”, що знаходиться на території Молдови. Він був побудований за кошти ЄС та дозволяє представникам чотирьох контрольних органів знаходитись в єдиному приміщенні, що забезпечує ефективність та швидкість процесу контролю. Крім того, застосовується принцип “єдиної зупинки”, а паспорти та документи на товар та автомобіль пересуваються “по конвеєру” від одного до іншого контролюючого органу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *