Посол Ізраїлю: система раннього оповіщення для України вимагає адаптації

Українсько-ізраїльське співробітництво в галузі систем раннього сповіщення про ракетні атаки і повітряні обстріли стає все активнішим. Надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський повідомив про те, що система раннього сповіщення для України потребує адаптації до масштабів і загроз, з якими стикається країна.

За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, у травні Командування тилу Ізраїлю планує провести випробування вдосконаленої системи сповіщення про ракетні удари в Києві. Проте дипломат зазначив, що деталі співробітництва тримаються в секреті, і контакти між військовими закриті.

Посол пояснив, що ізраїльська система ґрунтується на ізраїльському досвіді і її необхідно адаптувати до масштабів України та загроз, з якими вона стикається. Цей процес є непростим і вимагає нових технічних рішень, що займає час. При цьому, Ізраїль має ресурси та бюджет на подальшу розробку системи.

Бродський також зазначив, що не йдеться про те, щоб взяти ізраїльську систему та просто встановити її в Україні, адже територія української держави в рази більша за територію Ізраїлю. Пошук регіону для першого випробування є одним із завдань, що стоять перед державами, але в разі успіху його можна буде розширити на інші регіони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *