Електроенергія в Україні: хто першим залишиться без світла та як уникнути відключення?

Генеральний директор компанії Yasno, яка є частиною групи ДТЕК, Сергій Коваленко, роз’яснив, що спершу від електропостачання будуть відключатися клієнти з найбільшими заборгованостями. Відключення через несплату рахунків розпочнуться наприкінці січня, зокрема, приблизно з 29-го числа.

Коваленко повідомив, що компанія активно співпрацює з клієнтами, повідомляючи їх про надходження змін і розсилаючи повідомлення заздалегідь. Крім того, оператори здійснюють телефонні дзвінки боржникам, закликаючи їх врегулювати заборгованість.

Гендиректор наголосив, що процедура попередження перед відключенням передбачає висилання офіційного повідомлення за 10 днів до запланованої дати відключення. Споживач має десять днів на вирішення ситуації та сплату боргу, після чого, у разі невиконання, відбувається відключення.

Рейтинг боржників визначається за двома основними критеріями: сумою боргу та тривалістю його наявності. Відключатимуть переважно тих клієнтів, у яких найвищий борг та які тривалий час не сплачували за електроенергію.

Тим, хто не може негайно сплатити борг, пропонується можливість укладання договору-розстрочки і визначення графіку погашення боргу. У випадку відключення для відновлення електропостачання потрібно сплатити борг та вирішити питання щодо підключення. Світло буде відновлено протягом п’яти днів.

Нещодавно український Кабінет Міністрів скасував мораторій на нарахування пені та стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги. Це рішення було прийнято через зростання боргів, зокрема від заможних громадян, які часто не вносять оплату чи роблять це не в повному обсязі за комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *