У чотирьох районах Львівщини – спалах серозного менінгіту

При цьому найбільше хворих у Буському районі – цей факт нашому кореспонденту підтвердила головний позаштатний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко.

 

Станом на 5 серпня було зареєстровано 59 випадків серозних менінгітів (зокрема, 31 випадок – у дітей до 17 років). Зареєстровано також 11 осіб з діагнозом “ентеровірусна інфекція”.

Поки що епідеміологи не встановили точного походження небезпечного захворювання, однак припускають, що воно “імпортоване” з Росії через заробітчан – у Московській, Липецькій та Ростовській областях РФ зафіксовано епідемії серозного менінгіту. Безпосередньо у сім’ях трудових мігрантів захворювань не зафіксовано, але річ у тім, що 90 відсотків осіб мають недугу у прихованій формі і є лише її носіями.

Запобігти захворюванню доволі просто: головне – дотримуватися правил особистої гігієни. Щоправда тепер сприяє поширенню цієї інфекції спекотна погода.

Однак це не єдина “імпортована” інфекція, від якої потерпають мешканці області. Цьогоріч на Львівщині зафіксовано другий випадок тропічної малярії. Занедужав на екзотичну для нас хворобу 36-річний чоловік, який працював у Гвінеї. Її симптоми він відчув, коли повернувся додому. За словами Наталії Тімко, хворобу переносять лише малярійні комарі, тож загрози її поширення у нас немає. В інфекційній лікарні є необхідний запас ліків, тож пацієнт отримує всю необхідну медичну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *