Підвищення цін на електроенергію знову відклали: скільки буде діяти старий тариф

В Україні тарифи на електроенергію для населення продовжили діяти на місяць – до кінця травня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. Наразі населення сплачує 1,44 грн за кВт/год при споживанні менше 250 кВт/год на місяць та 1,68 грн за кВт/год при споживанні більше 250 кВт/год на місяць. Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський заявив, що уряд розглядає два варіанти підвищення тарифів: до 2,40 грн та до 2,80 грн за 1 кВт/год. Терміни підвищення поки що не встановлено. Водночас, українська влада в листі про наміри до керівництва МВФ (Меморандумі) заявила про плани підвищити тарифи на газ та електроенергію, проте терміни також не визначені.

Уряд України продовжив пільгові тарифи на електроенергію для населення до кінця травня. Це означає, що населенню будуть продовжено діючі тарифи на електроенергію – 1,44 гривні за кВт/год, якщо споживається менше 250 кВт/год на місяць, та 1,68 гривень за кВт/год, якщо споживається понад 250 кВт/год на місяць.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про продовження пільгових тарифів під час засідання уряду. Нагадаємо, що раніше уряд вирішив зберегти діючі тарифи на електроенергію до 30 квітня.

Продовження пільгових тарифів для населення стало можливим завдяки зниженню цін на газ на транспорті та укладенню контрактів на паливо для виробництва електроенергії за більш вигідними цінами.

Уряд також розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський заявив, що в уряді розглядають два варіанти підвищення тарифу – до 2,40 гривень та до 2,80 гривень за 1 кВт/год. Проте поки що не визначено терміни підвищення тарифів.

Українська влада в листі про наміри до керівництва МВФ (Меморандумі) заявила про плани підвищення тарифів на газ та електроенергію. Проте конкретні терміни та обсяги підвищення тарифів поки що не визначені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *