У ПАРЄ закликають не допускати російських і білоруських спортсменів до Олімпіади за будь-яких умов

Під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи, що відбулося в Страсбурзі, було організовано громадські слухання щодо відсторонення спортсменів з Росії та Білорусі від участі в Олімпіаді. Під час слухань закликали не допускати їх до змагань за будь-яких обставин. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, «Асамблея відзначила, що Міжнародний олімпійський комітет та спортивний рух у цілому змінюють свою позицію та надають перевагу ідеї надати можливість деяким російським та білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях, тоді як інші держави продовжують рішуче заперечувати проти цього».

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс наголосив, що не можна недооцінювати силу спорту, але допуск росіян і білорусів до Олімпійських ігор у Парижі суперечить місії олімпійського руху сприяння миру та слугує пропагандистським цілям агресора.

Більшість країн світу, включаючи США, Велику Британію та країни Європейського союзу, вважають Росію та Білорусь неприйнятними для участі в міжнародних спортивних змаганнях через порушення прав людини та агресивну зовнішню політику. Проте, інші країни, включаючи Китай, Казахстан та Іран, виступають за допуск російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор.

У цілому, спільні зусилля з боку міжнародної спільноти для забезпечення прав людини та утримання агресивних режимів від участі у міжнародних змаганнях можуть бути кроком у напрямку збереження міжнародного миру та стабільності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *